BLOGG

13. okt, 2018
26. feb, 2018

Trött och håglös efter några mörka vintermånader? Men ni har väl märkt att ljuset kommit tillbaka? Och så fick vi snö, kallare väder och SPORTLOV! En del åker bort, men många stannar hemma och kanske funderar över vad ska vi göra?

Kanske lite kallt, men med mycket kläder på och lite rörelse i snön kommer kroppen igång! Trötthet och energilöshet boostas med utevistelse i solen och det tilltagande dagsljuset. Ut och njut! Fram med pulkor, skidor eller vad det kan vara och passa på att vara ute och leka om du har tillgång till barn!! Annars ta en skön, lång promenad och NJUUUT! Du känner dig garanterat piggare och får ny energi!

Vad är fysisk aktivitet? Hur mycket behöver jag röra på mig?

Den svenska rekommendationen från Folkhälsomyndigheten för fysisk aktivitet ur hälsosynpunkt är från 2011.

Varje vuxen bör vara fysiskt aktiv minst 150 minuter i veckan på minst måttlig nivå. 

Måttlig nivå brukar liknas vid en rask promenad eller cykla i normala vardagskläder.

Alternativt minst 75 minuter i veckan på en högintensiv nivå – det kan vara att gå uppför trappor, jogga, motionscykla och ägna sig åt bollidrotter eller olika gruppass.

Visste du att:

Fysisk aktivitet 150 minuter i veckan (30 minuter 5 dagar i veckan) ger begynnande hälsoeffekter och måttligt skydd mot kroniska sjukdomar. När du kommit igång kan du kombinera måttlig/högintensiv nivå för att fortsätta utvecklas. Dessa riktlinjer gäller vuxna. För barn rekommenderas 60 minuter per dag på minst måttlig nivå och minst 3 dagar i veckan på högintensiv nivå! De för att belasta skelettet och större muskelgrupper, annars slutar kroppen utvecklas.

Vi är gjorda för att röra på oss!

Vinster?

  • Alla får hälsovinster av fysisk aktivitet och det är aldrig för sent!
  • Skaderisken är liten vid måttligt intensiv aktivitet.
  • De mest stillasittande får störst hälsovinster av ökad rörelse i vardagen.
  • Tänk vardagsmotion, gå till affären, ta cykeln eller trappan osv.
  • Du behöver inte vara duktig på idrott eller träning – bara göra den!
  • Starta försiktigt när du är ovan.
  • Lite är bättre än ingenting! – regelbundet!
  • Hälsosam och varaktig viktnedgång kräver en översyn av kosten!
  • DEN BÄSTA TRÄNINGEN ÄR DEN SOM BLIR AV! 

HA EN SKÖN VECKA! TA HAND OM DIG OCH GE DIG SJÄLV LITE EGEN TID, ELLER VARFÖR INTE EN MASSAGEBEHANDLING? VÄLKOMMEN ATT BOKA DIN TID HOS MUSKELSUPPORT I KLÄSSBOL  TEL. 0761-788545

22. jan, 2018

Så har det redan gått ett helt år sedan jag klev in hos Stavnäs Redovisning och frågade om de hade någon lokal ledig och det hade de! Jag flyttade raskt in och började jobba. Under hela detta år har jag pluggat på distans i Linköping på Bergqvist massageutbildningar till diplomerad avancerad massageterapeut. I december gjorde jag Branchrådet Svensk Massage certifieringsprov och är nu Certifierad Massör. Det känns bra men lite tomt efter att ha studerat utan avbrott i två och ett halvt år.🤩I somras flyttade jag till en större lokal i samma hus och bytte bänk till en (bättre begagnad) höj och sänkbar. Ett verkligt "lyft" både för mig och kunderna! 🙂Intresset för djupvågsbehandling ökar och ibland kommer det folk som åkt ganska långt för att få behandling. Mer om djupvågsbehandling kommer längre fram i bloggen!

2018 börjar bra och jag funderar på vad som ska hända i företaget i år! Det kommer att hända en det lovar jag! Nu sk jag fira 1 år först den 1 februari! Mer info om det nästa vecka!

Vi hörs! Monica